Internet, Intranet és hálózati megoldások

A programfejlesztés mellett integrált rendszergazdai szolgáltatásunk is az Ön rendelkezésére áll. Kollegáink a vállalatirányítási rendszerrel kapcsolatos kérdések mellett általános szoftver használati, illetve hardver karbantartási kérdésekre is megoldást nyújtanak, akár az Ön irodájában vagy saját fejlesztésű távmenedzselési rendszerünkön keresztül, akár azonnal.

Szerverek beszerzésével is felkeresheti cégünket. Az általunk installált szerverek a mai kor igényeinek megfelelően különböző modulokból építhetőek fel, melyekkel az adatok tárolása, az Internet elérése gyorsabbá és biztonságosabbá válik.

Munkatársaink közreműködésével az alábbi modulok közül lehet kiválasztani az optimális konfigurációt:

 • File szerver modul: Windows file szerver.
  Windows rendszerrel működő kliens gépekről a file-okat lehet a szerveren elérni és használni. Megfelelő jogosultsági rendszer kialakításával felhasználónként korlátozható a könyvtárak elérése. 
   
 • Mail szerver modul: cégen belüli és Internetes levelezés.
  Cégen belül (intranet) minden felhasználó saját E-mail címmel rendelkezhet, amely lehetővé teszi a munkatársak közötti üzenetek és/vagy file-ok továbbítását. Bizonyos Internet szolgáltatókkal lehetőség van ugyanezen E-mail címek használatára az Interneten is.
   
 • IP gateway (tárcsázó szerver) modul: osztott Internet böngészési lehetőség.
  A szerver (automata vagy manuális) kérésre felépíti a modemes kapcsolatot, ekkor bármely munkaállomásról elérhető a teljes (vagy a szerveren bekorlátozott) Internet. Egy-egy ilyen kapcsolat során, illetve a napi ütemezett kapcsolat során megtörténhet az Internetes levelek (E-mail) cseréje.
   
 • WWW Proxy modul: web lapok intranet szerveren történő cache-elése. Gyakran használt web lapokat az intranet szerveren tárolja és ezek akkor is elérhetőek ha éppen nincs kapcsolat az Internettel. Nagyfokú skálázhatóság, felhasználónkénti és gépenkénti jogosultság az Internet oldalak elérésére/tiltására. Forgalom mérése. Automatikus frissítésű tükrözési lehetőség.
   
 • Tűzfal szerver modul: az illetéktelen behatolásokat hivatott meggátolni.
  Ennek a modulnak a jelentősége megnő, ha a szerver állandó Internet kapcsolattal rendelkezik, vagy fix IP-címmel bír.
   
 • Web szerver modul:cégen belüli intranetes WWW oldalak kezelése.
  Céginformációk, házi-, céges- és fontos telefonszámok, egyéb közérdekű, vagy felhasználókra korlátozott információk publikálása.
   
 • FAX szerver modul:faxok központi kezelése, nyilvántartása.
  Minden munkaállomásról lehetséges – jogosultság függvényében – faxot küldeni (Pl.: Word-ből) és az érkezetteket olvasni (Pl.: Internet Explorer-rel).
   
 • Adatbázis szerver modul: adatbázisok kezeléséhez.
  Kliens-szerver architektúrájú programok számára az alábbi SQL motorokat tudjuk telepíteni: Interbase 6.0, Sybase ASE 11, PostgreSQL, Oracle 8, Adabas-D.